Reprezentativele Olandei și Austriei au obținut victorii, duminică, în primele meciuri disputate în Grupa C a Campionatului European de fotbal. România a găzduit pentru prima oară un meci la un turneu final: Austria vs Macedonia de Nord (3-2) s-a jucat pe Arena Națională din București.

Logo Euro 2020Foto: Peter Kovac, Dreamstime.com

Desfășurarea partidei dintre Olanda și Ucraina:

Final de meci la Amsterdam: Olanda vs Ucraina 3-2.

'85 Gol Olanda! Dumfries urmărește centrarea lui Ake, trimite cu capul, mingea lovește pământul în fața porții și Bushchan nu mai poate interveni.

'79 Gol Ucraina! Malinovskyi centrează excelent din lovitură liberă și Yaremchuk înscrie cu capul.

'75 Gol Ucraina! Yarmolenko trimite un șut superb de la marginea careului, sub bară. Plonjonul lui Stekelenburg a fost inutil.

'59 Gol Olanda! Dumfries intră cu mingea în careu, doboară și un adversar, mingea ajunge la Weghorst și acesta înscrie. Reușita a fost validată după ce a fost consultat sistemul VAR.

'52 Gol Olanda! Bushchan respinge în față, Wijnaldum urmărește foarte bine și deschide scorul.

A început repriza secundă.

Pauză la Amsterdam: Olanda vs Ucraina 0-0.

'40 Dintr-o poziție excelentă, Dumfries trimite pe lângă poartă cu capul.

'39 Wijnaldum trimite un voleu de la marginea careului, Bushchan are un reflex incredibil și respinge cu mâna.

'27 Weghorst primește o pasă de la Depay, încearcă să treacă de portar, dar Bushchan agață mingea în ultimul moment.

'5 Wijnaldum pasează pentru Dumfries, dar șutul fundașului lateral, dintr-o poziție foarte bună, este respins în corner de Bushchan.

'2 Depay ia pe cont propriu o acțiune, trece de câțiva adversari, dar șutul său este prins de portar.

Meciul de la Amsterdam a început. Olanda a avut lovitura de start.

Echipele de start:

Olanda: Stelekenburg - Dumfries, Timber, De Vrij, Blind, Van Aanholt - De Roon, Winlaldum, F. De Jong - Weghorst, Depay. Selecționer: Frank de Boer

Ucraina: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko - Zinchenko, Sydorchuk, Malinovsky - Yarmolenko, Yaremchuk, Zubkov. Selecționer: Andriy Shevchenko

În aceeaşi grupă se mai dispută, de la ora 22:00, partida Olanda vs Ucraina, pe Johan Cruijff ArenA din Amsterdam.

Desfășurarea partidei dintre Austria și Macedonia de Nord (Arena Națională):

Final de meci la București. Austria învinge Macedonia de Nord, scor 3-1.

'89 Gol Austria! Arnautovic combină superb cu Lainer, trece și de portar și marchează.

'78 Gol Austria! Alaba centrează perfect, Gregoritsch își face loc perfect printre doi fundași și înscrie.

'64 Dimitrievski plonjează spectaculos și respinge în lateral.

'63 Nikolov scapă singur cu Bachmann, dar nu îl poate învinge.

'56 Dimitrievski rămâne întins pe gazon. Portarul s-a lovit de un adversar încercând să respingă o minge.

A început repriza secundă de pe Arena Națională.

Pauză la București. Austria și Macedonia de Nord se află la egalitate, scor 1-1.

Plouă pe Arena Națională, dar gazonul se prezintă în condiții bune.

'27 Gol Macedonia de Nord! Hinteregger degajează într-un coleg, mingea sare spre poarta Austriei, portarul Bachmann nu prinde mingea și Pandev îndeplinește o simplă formalitate. Egalitate pe Arena Națională.

'22 Sabitzer centrează din nou perfect, Kalajdzic reia spre poartă, dar nu îi pune probleme lui Dimitriveski.

'18 Gol Austria! Sabitzer trimite o pasă superbă în diagonală, Lainer pleacă din poziție regulamentară și deschide scorul pe Arena Națională cu o execuție spectaculoasă la colțul lung. Jucătorul Austriei i-a dedicat golul lui Christian Eriksen: "Christian, fii puternic!" (mesajul a fost scris pe un tricou).

Update 19:00: Meciul de pe Arena Națională a început. Austria a avut lovitura de start.

Update 18:58: Bucureștiul se va afla sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiele, vânt puternic și vijelii, în intervalul 19:10 - 20:30. Conform meteorologilor, în acest interval în București vor fi vijelii, vânt cu rafale de peste 60-65 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale, în special în jumătatea de vest a orașului.

Update 18:55: Sunt intonate cele două imnuri.

Update 18:52: Cele două echipe intră pe teren. Scenariul se repetă: austriecii sunt huiduiți, macedonenii sunt aplaudați.

Update 18:40: Aproximativ 8.000 de spectatori sunt prezenți în acest moment pe Arena Națională.

În momentul în care au ieșit la încălzire, jucătorii Austriei au fost fluierați. De cealaltă parte, jucătorii Macedoniei de Nord au fost primiți cu aplauze.

Echipele de start:

Austria: Bachmann - Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer - Baumgartner, Laimer, X. Schlager, Alaba - Sabitzer, Kalajdzic. Selecționer: Franco Foda

Macedonia de Nord: Dimitrievski - Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardi, Ademi, Elmas - Pandev, Trajkovski. Selecționer: Igor Angelovski.

FRF a anunțat că acoperișul Arenei Naționale nu va fi tras chiar dacă ploaia va începe în timpul partidei. Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al FRF, a precizat că această decizie a fost luată de UEFA pentru că nu toate arenele pe care se joacă la Euro au acoperiș. Astfel, pentru condiții egale, se va juca în mediu natural pe toate stadioanele.

Update 18:25: Vremea este bună la București în aceste momente. Ploaia s-a oprit.

Reamintim că sâmbătă, în urma ploii torențiale, Arena Națională a fost inundată. Cu câteva ore înaintea partidei, în Capitală a continuat să plouă, iar meteorologii au avertizat că aversele nu se vor opri.

Arena Națională din București va găzdui duminică, de la ora 19:00, prima partidă din Grupa C a Campionatului European de fotbal: Austria vs Macedonia de la Nord. Meciul va fi transmis în direct pe ProTV și LiveBLOG pe HotNews.ro.

Macedonia de Nord va deveni a 35-a națiune diferită care joacă la un turneu final al campionatului european. Austria, pe de altă parte, nu a reușit vreo victorie la Euro 2008 și 2016.

Regulile de acces pe Arena Naţională

Fanii au putut intra pe Arena Națională începând de la ora 16.00. Până atunci, suporterii austrieci și macedoneni veniți la București au umplut terasele din Centrul Vechi, în pofida ploii.

Suporterii vor avea acces pe Arena Națională pe baza biletelor şi a brăţărilor de acces care confirmă respectarea regulilor sanitare anti-COVID. Pentru accesul pe stadion sunt obligatorii și biletul, și brățara. De asemenea, suporterii trebuie să aibă la ei şi actele de identitate cu care şi-au rezervat biletul.

Înainte de a intra pe Arena Națională, suporterii vor fi supuşi unui control corporal preventiv din partea agenților de pază ai firmei de securitate contractată de către organizator, pentru a evita introducerea pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor, a transmis Jandarmeria București.

Regulile impuse de organizator şi de legislaţia în vigoare pentru a asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti pot fi accesate pe pagina oficială www.frf.ro, fie prin intermediul aplicaţiei EURO 2020.

Aproximativ 2.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor fi mobilizați în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare a suporterilor.

Bucureștiul va găzdui patru meciuri de la Euro 2020, trei în cadrul Grupei C, plus o optime de finală. Echipele Austriei, Ucrainei și Macedoniei de Nord vor juca în grupă pe Arena Națională, pe 13 iunie, 17 iunie și 21 iunie, iar meciul din optimi, între câștigătoarea Grupei F și echipa de pe loc 3 din grupele A,B sau C, se va disputa pe 28 iunie, tot pe Arena Națională.