Cristi Chivu și-a luat licența pro anul trecut, iar în sezonul recent încheiat a fost antrenorul echipei Under 18 a lui Inter Milano. Treaba bună făcută de român ar putea să-l promoveze în stagiunea următoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport scriu că fostul internațional român Cristi Chivu este favorit pentru postul de antrenor al echipei Under 19 a clubului Inter Milano.

"Chivu e favorit. Numele cel mai acreditat pentru saltul pe care îl dorește Inter este cel al lui Cristi Chivu, 40 de ani, legendă a clubului și în prezent antrenor al echipei Under 18. Românul a ajuns la Milano în 2007 și este unul dintre eroii tripletei din 2010. Până la retragerea din 2014, a strâns 169 de meciuri în tricoul nerazzurro, timp de șapte sezoane", au scris jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

În septembrie 2020, Cristi Chivu obținea licența FIFA Pro, absolvind celebra școala Coverciano, alături de nume mari precum Andrea Pirlo, Luca Toni, Thiago Motta, Vincenzo Italiano sau Morgan De Sanctis.

Din 2017, Chivu și-a început aventura la Inter ca antrenor, fiind instalat pe banca echipei Under 14 a clubului.

Cristi Chivu s-a retras din activitate în 2014, după o carieră fabuloasă. Fostul căpitan al naționalei României a cucerit de-a lungul carierei o Ligă a Campionilor, trei titluri în Serie A, un Campionat Mondial al Cluburilor, două Cupe și două Supercupe ale Italiei.