După prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren la partida de la Euro 2020 dintre Danemarca și Finlanda, fanii de pe stadionul Parken au făcut o atmosferă superbă în așteptarea reluării meciului.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Copenhaga, toată lumea a trecut prin momente grele după ce danezul Christian Eriksen s-a prăbușit din senin pe gazon și a avut nevoie de minute bune de resuscitare pentru a-și reveni. Salvat de coechipierul Simon Kjaer și echipa medicală, danezul a fost stabilizat și dus la spital.

În așteptarea reluării meciului, întrerupt din cauza incidentului, fanii de pe stadionul Parken au strigat numele lui Eriksen din toate puterile, atmosferă realizată fiind una incredibilă.

Ulterior, meciul a fost reluat, iar Finlanda s-a impus, scor 1-0, reușind prima victorie la un campionat european, la chiar primul meci disputat la turneul final al competiției.

În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv al danezilor a fost resuscitat aproape 18 minute pe gazon, iar apoi a fost transportat la spitalul din Copenhaga. Eriksen a fost cel care le-a transmis mai apoi coechipierilor să joace tot sâmbătă continuarea meciului cu Finlanda.

Cine este Christian Eriksen

În vârstă de 29 de ani (e născut pe 14 februarie 1992), Christian Dannemann Eriksen are 1.82 metri și este un mijlocaș ofensiv legitimat la Inter Milano.

De-a lungul carierei a evoluat pentru Ajax (2010-2013), Tottenham (2013-2020) și Inter Milano (2020 - prezent). A îmbrăcat de 108 ori tricoul naționalei daneze și a reușit 36 de goluri.