Federația ucraineană de fotbal a anunțat că a ajuns la un compromis cu UEFA în privința echipamentului pentru Euro 2020 care a provocat un scandal cu Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

UEFA a obligat Ucraina să schimbe echipamentul naționalei de fotbal pentru Euro 2020, după ce Rusia a protestat față de mesajul ”Glorie eroilor noştri", pus pe tricourile ucrainenilor.

Tricourile naţionalei Ucrainei includ o hartă a ţării, pe care se află şi Crimeea, regiune anexată de Rusia în 2014, precum şi teritoriile din est, controlate de separatiştii proruşi. Harta corespunde frontierelor cunoscute ale ţării.

Pe tricouri se află şi sloganurile: “Glorie Ucrainei! Glorie eroilor noştri!”.

Prezenţa acestor sloganuri pe tricou a atras critici de la Moscova, care le-a asociat cu grupurile naţionaliste din al Doilea Război Mondial care au luptat împotriva sovieticilor.

Vineri, preşedintele forului ucrainean (AUF) Andriï Pavelko a anunțat că au ajuns la un compromis cu UEFA în privința echipamentelor.

Astfel, sloganul "Glorie eroilor" va face parte din noua emblemă adăugată pe tricou, a afirmat el, lăsând să se înţeleagă că această frază va fi retrasă de pe gulere.

UEFA precizase inițial că echipamentele au fost aprobate “în conformitate cu regulamentul”. Acesta prevede totuși că niciun echipament nu poate transmite mesaje politice, religioase sau legate de rasă, potrivit News.ro.