Implicat într-o serie de campanii împotriva rasismului şi discriminării, atacantul englez Raheem Sterling a fost decorat de regina Angliei. Împreună cu el, au primit distincții și cercetătorii care au dezvoltat vaccinul anti-Covid AstraZeneca.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Foarte implicat în campaniile contra rasismului şi discriminărilor de orice fel, atacantul englez Raheem Sterling a fost ridicat la rang de membru de onoare al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) de regina Elizabeth a II-a, potrivit lequipe.fr.

El a fost apreciat pentru iniţiativele sale în favoarea eradicării rasismului în sport. La 26 de ani, atacantul de la Manchester City este foarte activ în campanii contra rasismului şi discriminării.

Sterling este membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE), prima etapă către înnobilarea cu titlul de Sir, atribuit la începutul anului lui Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial de Formula 1, conform News.ro.

Pe lângă Sterling, o serie de cercetători care au conceput vaccinul britanic dezvoltat de AstraZeneca cu Universitatea Oxford au fost și ei decorați de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, potrivit listei publicate vineri cu ocazia celebrării oficiale a aniversării suveranei.