Federaţia Germană de Fotbal a anunţat, vineri, că fotbalistul echipei VfB Stuttgart, Silas Katompa Mvumpa, care a jucat mult timp sub numele de Silas Wamangituka, a fost suspendat trei luni.

Silas Katompa MvumpaFoto: vfb.de

Suspendarea lui este în vigoare până la 11 septembrie. El a primit şi o amendă de 30.000 de euro pentru folosirea de identitate falsă.

Congolezul Silas Wamangituka, care a marcat 11 goluri în sezonul recent încheiat al primei ligi germane cu VfB Stuttgart, a jucat sub o identitate falsă, fiind manipulat de fostul său agent, au anunţat clubul şi jucătorul.

Cetăţean al RD Congo, atacantul care a trecut prin Belgia, unde a dat un test la Anderlecht în 2017, apoi pe la Paris FC (liga a doua franceză) se numeşte de fapt Silas Katompa Mvumpa. S-a născut în octombrie 1998 şi nu în 1999, aşa cum indică actele sale false.

"Motivele (pentru această manipulare) nu sunt legate de dreptul lui de şedere", a precizat VfB Stuttgart, care a anunţat că vrea să-şi apere pe deplin jucătorul, care a fost "victima unui complot".

Potrivit clubului german, fostul agent al jucătorului îl plasase practic sub tutela sa, confiscându-i actele şi administrându-i banii. Schimbarea identităţii a avut drept scop să-l facă vulnerabil pentru şantaj şi să-l ţină departe de anumite contacte din Congo.

După ce s-a despărţit recent de agent, tânărul recrutat în 2019 de Stuttgart a decis să admită totul de unul singur.

"Am trăit în ultimii ani într-o angoasă permanentă şi am fost foarte îngrijorat de familia mea din Congo", a explicat Silas, dezvăluind situaţia sa.

"Să fac publică povestea mea a fost un pas dificil pentru mine", a adăugat el.

După sezonul său de succes din Bundesliga, valoarea de piaţă a extremei de 22 de ani a explodat. Acum este estimat la 25 de milioane de euro, ceea ce îl face potenţial cel mai scump jucător al clubului, informează News.ro.