Turneul final al Campionatului European de fotbal debutează vineri, la Roma, cu meciul din Grupa A dintre Italia și Turcia. Partida de pe Stadio Olimpico va începe de la ora 22:00, va fi transmisă în direct pe ProTV și LiveBLOG pe HotNews.ro.

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Echipele probabile:

Turcia: Çakır - Çelik, Demiral, Söyüncü, Meraş - Yokuşlu, Tufan, Çalhanoğlu, Ünder, Kenan - Yılmaz: Selecționer: Şenol Güneş

Italia: Donnarumma - Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Locatelli - Berardi, Immobile, Insigne. Selecționer: Roberto Mancini.

Meciul va fi arbitrat de olandezul Danny Makkelie, ajutat de asistenţii Hessel Steegstra şi Jan de Vries. Franţuzoaica Stephanie Frappart va fi arbitru de rezervă, iar olandezul Kevin Blom va fi asistent VAR. În camera VAR se vor mai afla olandezul Pol van Boekel şi germanii Christian Gittelman şi Bastian Dankert.

Din Grupa A mai fac parte Elveția și Țara Galilor. Cele două se vor întâlni sâmbătă, de la ora 16:00, pe Stadionul Olimpic din Baku (Azerbaidjan).

Ce au spus cei doi selecționeri:

"Rezultatul pe care îl obținem în primul meci este important: cu o remiză sau o victorie putem provoca confuzie în grupă. Asta sper. Vreau să ne vedem forța în primul meci; chiar dacă pierdem, este important să jucăm bine. Sper că va fi un joc grozav, un joc plăcut... și că vom câștiga" - Şenol Güneş, selecționerul Turciei.

"Trebuie să respectăm Turcia, este o echipă plină de talent. Meciul de deschidere este întotdeauna dificil și vor exista o mulțime de emoții, dar nu poți lăsa gândul să se ducă prea departe. Dorința de a fi protagoniști la acest EURO este imensă, dar acesta este un meci care trebuie jucat fără griji. Putem face asta" - Roberto Mancini, selecționerul Italiei.

De știut:

  • Statistica este de partea Italiei: are 7 victorii în 10 partide disputate cu Turcia. Trei meciuri s-au încheiat la egalitate (inclusiv ultimele două partide).

  • Squadra Azzurra este neînvinsă în ultimele 27 de meciuri (22 de victorii, 5 remize). De cealaltă parte, Turcia a înregistrat 14 victorii, 10 remize și 3 înfrângeri.

Începe EURO 2020 - Simfonia fotbalului în pandemie. Aici poți afla toate detaliile despre turneul ce se ține și la București