Cele șase cluburi fondatoare ale Super Ligii europene vor primi fiecare câte o amendă de 20 de milioane de lire sterline ca urmare a demersului lor de a forma o competiție separată de cele ale FIFA.

Super Liga de fotbalFoto: Captura YouTube

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham au fost de acord să plătească amenzi de câte 20 milioane lire sterline.

Totodată, cluburile au acceptat o penalizare de 30 puncte și o amendă de 25 de milioane de lire sterline dacă în viitor se vor mai alătura unei competiţii neautorizate.

Acordul poate fi considerat o victorie pentru cele șase cluburi, mai ales că restul echipelor din Premier League au cerut sancțiuni mai dure.

Super Liga a fost lansată în luna aprilie de 12 cluburi de elită, dar proiectul a eşuat în numai 48 de ore în urma uriaşelor presiuni din partea fanilor, guvernelor, jucătorilor şi antrenorilor.

Dintre cele 12 cluburi, doar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino mai susţin proiectul, lucru pentru care riscă să fie sancţionate de UEFA, potrivit Agerpres care citează Sky Sport.