Mai mulți jucători spanioli, printre care portarul Kepa și Raul Albiol, au fost chemați de urgență la națională după ce Sergio Busquets a fost testat pozitiv la coronavirus și a fost nevoit să părăsească cantonamentul cu doar câteva zile înainte de Euro 2020.

Luis Enrique, selectionerul SpanieiFoto: sefutbol.com

Diagnosticat pozitiv cu Covid-19, Sergio Busquets a fost constrâns să părăsească selecţionata Spaniei, cu câteva zile înainte de Euro 2020. Jucătorii spanioli au fost plasaţi în izolare din această cauză.

Ca urmare, Kepa (Chelsea), fundaşul Raul Albiol (Villarreal), mijlocaşii Brais Mendez (Celta Vigo), Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United) şi Carlos Soler (Valencia CF) au fost cu toții aduși în cantonamentul Spaniei. Cei șase noi convocați se vor antrena separat până la ieșirea echipei din izolare.

Selecţionerul se teme că Busquets ar fi putut transmite virusul altor coechipieri, deoarece, potrivit presei spaniole, jucătorii au mâncat împreună la restaurant, duminică, în ziua în care fotbalistul Barcelonei a fost testat pozitiv.

Federaţia spaniolă a anunţat că este posibilă convocarea altor jucători în afara celor patru. Astfel, un alt grup de fotbalişti ar putea fi chemat să urmeze aceeaşi procedură după meciul împotriva Lituaniei, de marţi, antrenându-se la ore diferite de grupul actual. Includerea lor definitivă în echipa Euro 2020 va depinde de rezultatele testelor PCR din zilele următoare.

Mai mulți fotbaliști dintre cei 24 de jucători spanioli convocaţi pentru Euro-2020 au avut deja Covid-19 (Eric Garcia, Jose Luis Gaya, Aymeric Laporte, Thiago Alcantara, Fabian Ruiz, Mikel Oyarzabal, Ferran Torres şi Adama Traore).

Spania începe Euro-2020 la 14 iunie, cu Suedia.

De știut:

  • Spania face parte din Grupa E, alături de Suedia, Polonia și Slovacia.