Femeia de afaceri Debbie Hewitt va deveni primul președinte de sex feminin al Federației engleze de fotbal începând din 2021.

HotNews.roFoto: Hotnews

Federația Engleză de Fotbal (FA) a numit-o marți pe Debbie Hewitt președinte al forului începând din ianuarie 2022. Este prima femeia care va fi la cârma FA.

Format în 1863, FA lucrează la a deveni mai incluziv, încercând creșterea diversității în rândul jucătorilor, oficialilor, antrenorilor și forurilor ce guvernează fotbalul englez.

Greg Clarke, fostul președinte, a demisionat în noiembrie, după ce i-a numit pe fotbaliştii de culoare drept "coloraţi", un termen jignitor în Marea Britanie.

El a folosit expresia "fotbalişti coloraţi" în timp ce vorbea despre modul în care unii internauți îi atacă pe jucătorii de culoare. Totul s-a întâmplat într-o audiere prin video în faţa Comisiei pentru Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS) a Camerei Comunelor.

Deși și-a cerut scuze, Clarke a părăsit și funcția de vicepreședinte al FIFA, ca urmare a incidentului.

Pe de altă parte, Hewitt este o femeie de afaceri de succes, fiind președintele unui lanț de restaurante și a grupului Visa Europe.

Decizia de numire a lui Hewitt vine după ce FA s-a confruntat cu proteste la scară largă generate de proiectul Super Ligii europene. Mai mult, la amicalul Anglia - România, fanii englezi și-au huiduit favoriții după ce aceștia au îngenuncheat în semn de respect pentru comunitatea ”Black Lives Matter”, potrivit Reuters.