Mijlocaşul echipei Celta Vigo Brais Mendez a fost convocat de urgenţă de selecţionerul Luis Enrique pentru a-l înlocui în lotul naţionalei Spaniei pe Sergio Busquets, testat pozitiv cu noul coronavirus, informează mundodeportivo.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorul de 24 de ani se afla în vacanţă în insula greacă Mykonos şi a luat imediat avionul spre Madrid, unde se află în cantonament reprezentativa iberică.

Deşi Celta Vigo anunţă că jucătorul va rămâne în lotul pentru Euro-2020, mundodeportivo.com susţine că Mendez doar se va antrena cu echipa, în speranţa că fotbalistul de la FC Barcelona va reveni repede la naţională.

Un jucător polivalent, Brais Mendez a evolua de 36 de ori pentru echipa galiciană sezonul trecut şi a marcat de nouă ori.

Diagnosticat pozitiv cu Covid-19, Sergio Busquets a fost constrâns să părăsească selecţionata Spaniei, cu câteva zile înainte de Euro-2020. În conformitate cu regulile sanitare, jucătorii spanioli au fost plasaţi în izolare.

Totuşi, Spania va juca un meci amical cu Lituania, marţi, la Leganes, în care vor evolua jucătorii de la naţionala de tineret.

Nouă din cei 24 de jucători spanioli convocaţi pentru Euro-2020 au avut deja Covid-19 (Eric Garcia, José Luis Gaya, Aymeric Laporte, Thiago Alcantara, Fabian Ruiz, Mikel Oyarzabal, Ferran Torres şi Adama Traoré).

Spania începe Euro-2020 la 14 iunie, cu Suedia, informează News.ro.