Observatorul fotbalului european (CIES) a anunțat, luni, clasamentul bianual al celor mai mari valori de transferuri pentru jucătorii din cele mai puternice cinci campionate de pe continent. Primele locuri sunt dominate de jucători din Premier League, iar Haaland și Mbappe nu se află în top 3.

HotNews.roFoto: Hotnews

În algoritmul Observatorului fotbalului, trei jucători englezi conduc în acest clasament al cărui lider este Phil Foden şi, conform CIES, ar trebui alocaţi 190 milioane euro pentru ca Manchester City să ia în considerare cedarea sa.

Alţi doi jucători de la Manchester United completează podiumul: Mason Greenwood (178 milioane euro) şi Marcus Rashford (159 milioane euro).

Din afara Premier League, norvegianul Erling Haaland (Borussia Dortmund) este jucătorul care ar prezenta cea mai mare valoare de transfer, estimată la 155 milioane euro.

Mult timp considerat potenţial cel mai scump jucător din lume, Kylian Mbappe (118 milioane euro), care conducea acest clasament la începutul lui 2020 cu 265,2 milioane euro, nu mai este decât al 12-lea, în principal din cauza duratei scurte a contractului său (2022).

Însă el rămâne primul cel mai valoros francez, urmat de Jules Kounde (FC Sevilla - 82 milioane) şi Anthony Martial (Manchester United - 81 milioane euro). Brazilianul Neymar (PSG) este abia pe locul 71 (61,1 milioane), potrivit Agerpres.