Lionel Messi a marcat în meciul disputat de reprezentativa Argentinei împotriva lui Chile în preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Cu toate acestea, confruntarea s-a terminat la egalitate, 1-1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Messi a deschis scorul în minutul 24, în urma unei lovituri de la 11 m, însă oaspeţii au restabilit egalitatea prin Alexis Sanchez (36).

Înaintea startului jocului i-a fost adus un omagiu lui Diego Maradona, care a decedat pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, fiind inaugurată o statuie de bronz a fostului căpitan al naţionalei argentiniene la intrarea pe stadionul "Madre de Ciudades" din Santiago del Estero, care şi-a făcut debutul internaţional cu ocazia partidei de joi.

Statuia, realizată de artistul Carlos Benavidez, are o înălţime de cinci metri şi a fost inspirată de o fotografie a fostului număr 10 al Argentinei făcută înaintea semifinalei cu Belgia de la Cupa Mondială din 1986.

Opera a fost dezvelită de guvernatorul Gerardo Zamora, în prezenţa tuturor componenţilor selecţionatei argentiniene, în frunte cu Messi, scrie cotidianul La Nacion.

Într-un alt meci disputat joi în cadrul etapei a 7-a a preliminariilor sud-americane ale CM 2022, naţionala Columbiei a obţinut o victorie categorică în deplasare, cu scorul de 3-0, în faţa selecţionatei Peru, prin golurile lui Yerry Mina (40), Matheus Uribe (49) şi Luis Diaz (55), potrivit Agerpes.

Sursa video: GE / Youtube

Rezultate:

Uruguay - Paraguay 0-0

Bolivia - Venezuela 3-1

Peru - Columbia 0-3

Partida Brazilia - Ecuador se dispută sâmbătă.

Clasament:

1. Brazilia 12 puncte (4 jocuri)

2. Argentina 11 p (5 j)

3. Ecuador 9 p (4 j)

4. Paraguay 7 p (5 j)

5. Uruguay 7 p (5 j)

6. Columbia 7 p (5 j)

7. Chile 5 p (5 j)

8. Bolivia 4 p (5 j)

9. Venezuela 3 p (5 j)

10. Peru 1 p (5 j)

Primele patru clasate în această grupă unică se califică direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului al cincilea va disputa un baraj intercontinental împotriva unei echipe din zona Oceania.