Mario Jardel, golgheter in fotbalul european timp de două sezoane, a anunțat miercuri că i-au fost furate trofeele obținute cu FC Porto, Sporting Lisabona şi Galatasaray Istanbul, cât și două trofee ”Gheata de aur”.

Mario Jardel, pe vremea cand juca la FC PortoFoto: captura gazzetta dello sport

Legenda lui FC Porto a explicat că hoţii au intrat în casa sa din Fortaleza, în nordul Braziliei, şi au furat două ”Ghete de Aur”, una de argint şi un trofeu de bronz, atribuite celui mai bun marcator din ligile europene.

Într-o postare pe contul său de Instagram, Jardel a afirmat că "valoarea sentimentală" a trofeelor respective este mai mare decât cea financiară şi a solicitat ajutorul urmăritorilor săi pentru a-şi recupera trofeele.

Jardel, în vârstă de 47 ani, ale cărui goluri de la finele anilor '90 l-au transformat într-o legendă la FC Porto, a fost de cinci ori golgheterul campionatului Portugaliei, cel mai bun marcator din Copa Libertadores în 1995 şi din Liga Campionilor, în sezonul 1999-2000.

În afara cluburilor FC Porto, Sporting Lisabona şi Galatasaray Istanbul, "Super Mario" a mai jucat la echipele braziliene Vasco da Gama, Gremio Porto Alegre şi la formaţia spaniolă Alaves, între altele, potrivit Agerpres.