România a pierdut amicalul cu Georgia, scor 1-2, iar Răzvan Burleanu consideră că a devenit o realitate ca tricolorii să piardă cu echipe mai slab cotate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentativa României a fost învinsă, miercuri seară, cu scorul de 2-1, de selecţionata Georgiei, într-un meci amical disputat pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti.

Este al treilea meci consecutiv pe care tricolorii îl pierd, după după 0-1 contra Germaniei și 2-3 împotriva Armeniei, în preliminariile CM.

Declarațiile lui Răzvan Burleanu

  • Ne îngrijorează (n. r. înfrângerea), mai ales că ceea ce Mirel Rădoi şi staff-ul tehnic au avut ca obiectiv în acest meci, şi cu siguranţă şi în următorul meci, trebuie să şi regăsim jucători care în toamnă să-i putem vedea în primul 11. Aţi văzut foarte mulţi jucători noi, cu care cu siguranţă ar fi trebuit să arătăm cu totul altfel în această seară.
  • Nici pentru jucători, nici pentru staff-ul tehnic nu este uşor. Ne doream să câştigăm în seara aceasta, atfel încât să avem această vară la dispoziţie ca să pregătim mult mai bine campania din toamnă.
  • Aceasta este realitatea (n.r. - dacă este un regres că România pierde cu Armenia, cu Georgia). Avem acest meci amical cu Anglia în zilele următoare, după care meciurile de la olimpiadă, iar staff-ul tehnic trebuie să ia cele mai bune decizii, astfel încât în luna septembrie să avem cel mai bun prim 11 şi cel mai bun lot cu care să mergem mai departe în această campanie de calificare. Ne-am fi dorit şi ne-am fi aşteptat la un parcurs mai bun", a declarat președintele FRF.

Cu toate aestea, Mihai Stoichiță are o viziune mai optimistă asupra situației și consideră că meciul cu Georgia pierdut de tricolori cu 2-1 ar fi putut fi câștigat cu ușurință. În plus, el consideră că și meciul pierdut 3-2, împotriva Armeniei, din preliminariile CM, a fost tot un accident.

Mirel Rădoi, pe de altă parte, susține că ar putea pleca în noiembrie dacă rezultatele sunt la fel de dezamăgitoare.

Cornel Dinu a răbufnit după meci și a avut cuvinte dure la adresa lui Mirel Rădoi și Mihai Stoichiță, susținând că selecționerul este ”un chilipir și un breloc”.

România mai joacă un amical, de data aceasta împotriva Angliei, duminică, de la ora 19:00, la Middlesbrough.