Mihai Stoichiță, director tehnic FRF, a declarat după înfrângerea României contra Georgiei că victoria se putea obține ușor, iar ceea ce s-a întâmplat în acest meci și cel contra Armeniei a fost o greșeală.

Mihai StoichitaFoto: Captura YouTube

Naționala României se află la al treilea eșec consecutiv, după înfrângerile cu Germania, Armenia și nu în ultimul rând Georgia, într-un meci desfășurat miercuri la Ploiești.

Cu toate aestea, Mihai Stoichiță are o viziune mai optimistă asupra situației și consideră că meciul cu Georgia pierdut de tricolori cu 2-1 ar fi putut fi câștigat cu ușurință. În plus, el consideră că și meciul pierdut 3-2, împotriva Armeniei, din preliminariile CM, a fost tot un accident.

Declarațiile lui Mihai Stoichiță

  • Puteam să obţinem victoria uşor (n. r. împotriva Georgiei), am avut ocazii, a fost un gest al lui Tănase ce ne-a dus la degringoladă.
  • Georgia este o echipă periculoasă. Poate că şi băieţii au luat-o un pic mai uşor, din punct de vedere psihologic. Sunt dezamăgiri, dar mă gândesc doar la toamnă, acolo sunt răspunsurile reale.
  • Accident cu Armenia, cu Georgia, trebuie să ne trezim, probabil că în Anglia vom fi mai conectaţi la joc, acolo ne va fi frică, aici nu ne-a fost. Au fost momente de joc bune, dar şi proaste, ne-au surprins cu viteza, cu agresivitatea, cu tehnica, trebuie să fim circumspecţi în continuare.
  • Sunt meciuri amicale, dar şi ele fac partea din viaţa unei echipe. Momentele mari la români au fost victoriile din meciurile amicale. Aşteptăm să facem treaba asta. Nu cred că putem reproşa selecţia, au lipsit Man, Mihăilă. Mă dezamăgeşte rezultatul. Dacă eram mai atenţi nu se întâmpla asta. Mirel trebuie să-i capaciteze să fie mult mai atenţi, mai concentraţi", a declarat Stoichiţă.

Tricolorii, bătuți de Georgia - Soluția lui Mirel Rădoi pentru a îndrepta lucrurile la naționala României

De știut:

  • România mai joacă un amical, de data aceasta împotriva Angliei, duminică, de la ora 19:00, la Middlesbrough.