Naționala României a ajuns la trei înfrângeri consecutive, două în preliminariile pentru Cupa Mondială și una chiar miercuri, într-un amical pierdut de tricolori la Ploiești, împotriva Georgiei. După meci, Mirel Rădoi s-a arătat frustrat de rezultate și nu a exclus o plecare până la finalul anului.

Mirel RadoiFoto: Profimedia Images

Reprezentativa României a fost învinsă, miercuri seară, cu scorul de 2-1, de selecţionata Georgiei, într-un meci amical disputat pe stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti.

Cu un penalti ratat de Răzvan Marin și în inferioaritate numerică din minutul 42 (Tănase a fost eliminat pentru o împingere) până în 64, când balanța a fost echilibrată prin eliminarea lui Kverkvelia, România a ajuns la trei meciuri la rând pierdute.

Selecționerul Rădoi a declarat după confruntare că el nu-și va schimba principiile, dar ar putea pleca dacă lucrurile merg în continuare rău.

Principalele declarații ale lui Mirel Rădoi

  • „Dacă nu merge, schimbaţi-mă pe mine, eu nu îmi schimb principiile. Fac meseria din plăcere, îmi place să văd jucătorii că învaţă ceva mai mult. Îmi pare rău că nu vă mulţumesc. Poate vine unul şi vă mulţumeşte mai mult. Eu o să fac mereu aşa şi peste 20 de ani, la orice echipă voi antrena. Îmi place să joc ofensiv, poate pentru că nu am făcut-o ca jucător.
  • Merită să îmi sacrific cariera de selecţioner pentru ca jucătorii să progreseze. Nu fac nimic pentru bani, decât să fac un 0-0, mai bine pierd cu 1-2.
  • Nu ne gândeam (n.r. - la o înfrângere), nu ne-am fi închipuit, dar ca să şi glumim, se pare că a devenit o obişnuinţă să pierdem, chiar dacă nemeritat în seara aceasta.
  • Vom vedea dacă vom putea să facem mai mult la următoarele meciuri. Dacă nu, în noiembrie, când toată acestă treabă se va încheia va veni altcineva, care va avea o altă statistică”, a declarat Rădoi, într-o conferinţă de presă.

De știut:

  • România mai joacă un amical, de data aceasta împotriva Angliei, duminică, de la ora 19:00, la Middlesbrough.​