​Clubul Real Madrid a oficializat marți revenirea pe banca tehnică a echipei a antrenorului Carlo Ancelotti (61 ani), care a mai antrenat echipa de pe "Santiago Bernabeu" în perioada iulie 2013 - mai 2015.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Real Madrid CF anunţă că tehnicianul Carlo Ancelotti va fi antrenorul primei echipe a clubului pentru următoarele trei sezoane. Ceremonia semnării contractului va avea loc, miercuri, cu preşedintele clubului, Florentino Perez, la Real Madrid City, după care Ancelotti se va adresa presei de la ora 19.00, într-o conferinţă de presă online", a precizat clubul din capitala Spaniei.

Italianul a mai antrenat echipa din capitala Spaniei, între 2013 şi 2015, când i-a succedat lui Jose Mourinho. Sub conducerea lui Ancelotti, Real a câştigat a zecea oară Liga Campionilor (după o finală cu Atletico Madrid), Cupa Spaniei (într-o finală cu FC Barcelona), Supercupa Europei (în faţa FC Sevilla) şi Cupa Mondială a cluburilor. Numai în campionat, rezultatele au fost mai slabe, doar locul 3 în sezonul 2013/2014 şi locul 2, în ediţia următoare, informează News.ro.

De atunci, el a mai antrenat Bayern Munchen (iulie 2016 - septembrie 2017), Napoli (iulie 2018 - 10 decembrie 2019). Din 22 decembrie 2019, Ancelotti a pregătit-o pe Everton, cu care a terminat sezonul 2020/2021 pe locul 10 în clasamentul Premier League.

El a mai antrenat echipele Reggiana, Parma, Juventus, Milan, Chelsea şi PSG.

La Real, Ancelotti îi va lua locul lui Zinedine Zidane, care a părăsit clubul după un sezon în care Real Madrid nu a obţinut niciun trofeu. Francezul a explicat motivele care l-au determinat să-şi părăsească postul, luni, într-o scrisoare deschisă publicată în presa spaniolă.