Selecționerul României, Mirel Rădoi, a susținut marți o conferință de presă în care a vorbit și despre situația jucătorilor pe care îi are în vedere pentru alcătuirea lotului care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mirel RadoiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mirel Rădoi a susținut în conferința de presă că niciun jucător cu care a vorbit până acum nu l-a refuzat, dar discuțiile decisive sunt între federație și cluburile de care aparțin sportivii.

„Deocamdată nu avem răspunsul tuturor cluburilor pentru JO. Nu avem un număr exact în momentul de faţă, suntem încă în negocieri. E greu, până acum nu am avut niciun refuz din partea jucătorilor. Chiar la un moment dat ne-au pus în dificultate, când am văzut că toţi vor să fie prezenţi. Dar mai sunt discuţiile dintre federaţie şi cluburi, dintre jucători şi cluburi”, a spus Rădoi.

Reprezentativa Under 23 a României va efectua un stagiu în Spania, la Marbella, unde are programate şi două jocuri amicale, împotriva Mexicului şi Australiei, selecţionate calificate, de asemenea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cantonamentul se va desfăşura în perioada 31 mai – 9 iunie, iar cele două partide se vor disputa pe 5 iunie, contra Mexicului și 8 iunie, contra Australiei.

Naționala U23 va fi condusă de Nicolae Dică în cantonament, dat fiind faptul că prima reprezentativă are acţiune în perioada respectivă, deci Mirel Rădoi îi va pregăti pe ”tricolorii mari”.

La Jocurile Olimpice, reprezentativa de fotbal a României a fost repartizată în grupa B, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras. Duelurile din grupă vor avea loc în perioada 22-28 iulie 2021.