După ce Columbia (din cauza situației tensionate din țară) și Argentina (din cauza pandemiei de coronavirus) pierduseră dreptul de a găzdui Copa America, oficialii au ales o altă țară care să organizeze întrecerea.

Copa America 2020Foto: copaamerica.com

Cu mai puțin de două săptămâni până la startul Copa America, Conmebol a confirmat că Brazilia va găzdui competiția ce ar fi trebui organizată de Columbia și ulterior de Argentina.

Argentina, țară cu 45 de milioane de locuitori, confirmase joi nu mai puțin de 41.000 de mii de cazuri de infectare cu coronavirus, iar riscul organizării Copa America era unul mult prea mare.

Columbia ar fi trebui să găzduiască inițial competiția sud-americană, dar Conmebol a decis mutarea acesteia din cauza unor proteste violente în țară.

Deși Conmebol a dat ca sigură Brazilia ca țară organizatoare, staff-ul președintelui brazilian Jair Bolsonaro susține că nu s-a stabilit încă 100% că țara lor va putea găzdui întrecerea, tot din cauza pandemiei, potrivit BBC Sport.

Copa America este cea mai importantă competiţie internaţională organizată de Conmebol. Conform calendarului competițional, aceasta va avea loc în perioada 13 iunie - 10 iulie 2021.