După ce Columbia a pierdut dreptul de a fi co-organizatoare a Copei America (13 iunie - 10 iulie), din cauza situaţiei tensionate din ţară, competiţia nu va avea loc nici în Argentina, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Copa America 2020Foto: copaamerica.com

"Conmebol informează că, având în vedere circumstanţele actuale, a decis să suspende organizarea Copei America în Argentina", se menţionează într-un comunicat al forului sud-american.

Conmebol precizează că analizează "oferta altor ţări care şi-au exprimat interesul de a găzdui turneul continental". Printre opţiunile posibile se numără Chile, după cum a menţionat recent un oficial Conmebol, argentinianul Gonzalo Belloso.

Copa America este cea mai importantă competiţie internaţională organizată de Conmebol. Argentina ar fi trebuit să găzduiască Copa America împreună cu Columbia, ţară în care tulburările sociale au dus la pierderea a zeci de vieţi şi au făcut imposibilă organizarea competiţiei.

În ceea ce priveşte Argentina, ministrul Sănătăţii, Carla Vizzotti, a avertizat recent despre dificultăţile de a organiza turneul, deoarece ţara de 45 de milioane de locuitori trece prin cea mai critică perioadă a pandemiei, cu peste 41.000 de persoane infectate doar joi.

Argentina a depăşit 3,7 milioane de cazuri pozitive şi 77.000 de decese de la începutul stării de urgenţă sanitară, transmite News.ro.

Conform calendarului competițional, Copa America va avea loc în perioada 13 iunie - 10 iulie 2021. Numele țării organizatoare va fi anunțat cât mai curând.