Tehnicianul Thomas Tuchel a reușit să cucerească, sâmbătă, trofeul Ligii Campionilor cu Chelsea, în fața rivalei din Premier League, Manchester City. Tehnicianul a susținut după meci că forța grupului a adus triumful în competiția ”regină” a Europei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Thomas Tuchel s-a răzbunat pentru finala Ligii Campionilor pierdută anul trecut, în fața lui Bayern Munchen, pe când acesta se afla pe banca lui PSG.

Ajuns pentru a doua oară consecutiv în finala Ligii Campionilor, tehnicianul în vârstă de 47 de ani a izbutit să câștige competiția cu Chelsea Londra, după victoria, scor 1-0, în fața lui Manchester City.

Declarațiile lui Thomas Tuchel după triumf

  • „Sunt foarte recunoscător pentru că am ajuns a doua oară în finală, dar acum a fost altfel. Am simțit că pe zi ce trece ne apropiam și mai mult de trofeu. Jucătorii au fost determinați să câștige. Am vrut să fim <>.
  • Aș fi vrut să avem mai mult curaj, dar a doua repriză a fost o adevărată bătălie. Este incredibil. Să împart bucuria cu toată lumea este cu adevărat incredibil. Nu știu încă cum să mă simt.
  • Este cel mai important meci din Europa şi l-am câştigat. Este incredibil. Sunt foarte mândru. Aveam încredere în acest grup, nu eram favoriţi, dar împreună orice este posibil”, a spus Thomas Tuchel după finala Champions League.

Discursul lui Pep Guardiola după înfrângerea din finala Champions League

N'Golo Kanté, ales cel mai bun jucător al finalei Ligii Campionilor

De știut:

  • Chelsea şi-a mai adjudecat trofeul în sezonul 2011-2012.
  • Unicul gol al finalei a fost marcat de Havertz, în minutul 42.