Jurnaliștii de la Sport.es au prezentat datele contractului pe care FC Barcelona l-a pregătit pentru Lionel Messi. Decarul catalanilor are șanse mari să continue aventura pe Camp Nou, cu toate că salariul său la grupare blaugrana va suferi o reducere drastică.

Lionel MessiFoto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Va împlini 34 de ani pe 24 iunie, iar de-o viață pare că joacă pentru gruparea catalană. Messi a fost aproape să o părăsească pe Barcelona în vara anului trecut, dar până la urmă contractul l-a împiedicat să plece de la gruparea din LaLiga.

Sport.es a prezentat pe larg contractul pe care Joan Laporta i l-a pregătit lui Lionel, iar reducerea de salariu este una pe măsură datoriilor imense pe care Barca le are în acest moment.

În actuala înțelegere (care va expira la finalul lui iunie), Messi primește un salariu de 48 de milioane net (puțin peste 100 de milioane brut).

În viitorul contract, Laporta îi garantează o sumă de 60 de milioane brut.

De asemenea, argentinianul ar urma să mai îmbrace tricoul catalanilor încă două sezoane (2021/2022 și 2022/2023), iar după să treacă la Inter Miami, club patronat de David Beckham.

Pe durata contractului în care va juca pentru gruparea din Miami, argentinianul va fi ambasador al Barcelonei în SUA.

După două sezoane la Miami, Messi va reveni în conducerea Barcelonei, acolo unde va fi un vector de imagine. Înțelegerea l-ar lega pe Lionel de catalani până la finalul stagiunii 2030-2031.

Conform presei catalane, FC Barcelona are în aceste momente o datorie de aproximativ 1.2 miliarde de euro.

Sursa foto: Sport.es