Inter Miami, echipa patronată de David Beckham, a fost amendată cu suma record de 2 milioane de dolari pentru că a încălcat regulile MLS.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anul trecut a fost lansată o anchetă privind semnarea mijlocașului francez, Blaise Matuidi, venit de la Juventus în 2020. MLS a decis luna trecută că Inter Miami a încălcat reglementările și a anunțat vineri amenda de 2 milioane de dolari împotriva clubului.

MLS a declarat că lui Matuidi i s-a plătit mai mult decât era permis, clubul având sezonul trecut patru jucători într-o astfel de situție, fiindu-le permiși doar trei prin regulament. Salariile jucătorilor ”desemnați”, precum Matuidi, nu se iau în considerare la plafonul salarial MLS.

Cunoscută drept „regula lui Beckham”, aceasta a fost introdusă când fostul căpitan al Angliei s-a alăturat lui Los Angeles Galaxy în 2007.

Câștigătorul Cupei Mondiale, Matuidi, în vârstă de 34 de ani, a fost încadrat în mod greșit, la fel ca fostul fundaș al echipei, columbianul Andres Reyes, a constatat ancheta.

„Încălcările au inclus, de asemenea, acorduri subraportate pentru jucătorii Leandro Gonzalez Pirez, Nicolas Figal și Julian Carranzay", a adăugat MLS.

MLS susține și că niciun jucător nu a comis vreo infracțiune, potrivit BBC Sport.

Amenda este cea mai mare din istoria MLS, iar comisarul Don Garber, a declarat că ”sancțiunile reflectă gravitatea încălcării regulilor”.