​Starul fotbalului brazilian Neymar a respins vineri seara acuzaţiile pe care i le-a a dus firma Nike, care a reziliat contractul cu jucătorul afirmând că acesta a refuzat să coopereze într-o anchetă internă asupra unei posibile agresiuni sexuale, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Agerpres, Neymar, vedeta celor de la PSG, a catalogat afirmaţiile drept ''absurde'' şi ''mincinoase''.

În această primă reacţie, Neymar susţine că nu a fost niciodată informat despre această investigaţie, care, potrivit Nike, ''se referea la acuzaţii credibile făcute de o angajată legate de acte reprobabile''.

Fabricantul de echipament sportiv Nike a rupt parteneriatul său cu atacantul brazilian Neymar pentru că fotbalistul a refuzat să coopereze într-o anchetă internă efectuată de companie după ce o angajată l-a acuzat că a agresat-o sexual, a precizat vineri concernul american, citat de AFP.

"Nike a pus punct parteneriatului cu sportivul pentru că a refuzat să coopereze de bunăvoie în cadrul unei anchete privind declaraţiile credibile privind acte reprobabile formulate de o angajată", a declarat Nike într-un comunicat dat publicităţii şi transmis în noaptea de joi spre vineri, confirmând astfel o informaţie din Wall Street Journal (WSJ).

"Ancheta nu a fost concludentă", a ţinut să precizeze societatea cu sediul în Beaverton (Oregon), adăugând: "Niciun ansamblu de fapte nu a rezultat care să ne permită să ne pronunţăm asupra fondului cazului. Ar fi inoportun pentru Nike să facă o declaraţie acuzatoare fără să fie în măsură să furnizeze probe".

Contactat de WSJ, purtătorul de cuvânt al jucătorului a afirmat că "Neymar Jr. se va apăra în faţa acestor atacuri fără fundament în cazul în care va exista o plângere împotriva sa, ceea ce nu s-a întâmplat până acum", precizând că cele două părţi s-au despărţit din motive comerciale.

În momentul în care Nike a rupt prematur contractul de sponsorizare cu jucătorul brazilian, la finele lui august 2020, nu a fost oferit niciun motiv.

În comunicat, compania Nike explică că a "fost profund deranjată de mărturiile de agresiune sexuală formulate în 2018 de una din angajatele sale la adresa lui Neymar Jr", fără însă să precizeze natura lor.

Conform Wall Street Journal, angajata respectivă ar fi spus unor colegi şi prieteni că Neymar a încercat să o forţeze să practice un contact sexual oral în 2016, în timp ce aceasta se afla în camera lui de hotel din New York, unde lucra la coordonarea şi logistica unui eveniment profesional.