Andrea Pirlo nu mai este antrenorul celor de la Juventus, fostul mare jucător fiind demis în urma rezultatelor slabe ale grupării din Serie A.

Andrea PirloFoto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

"Mulțumim, Andrea! Acestea sunt primele cuvinte pe care toți trebuie să le pronunțăm la finalul acestei experiențe speciale pe care am trăit-o împreună. Acum câteva zile, Andrea Pirlo, o legendă a fotbalului, a început o nouă aventură pe banca lui Juventus, prima pentru el în calitate de antrenor.

Pentru a face asta, a fost nevoie de curaj și de conștientizarea propriilor mijloace, în special într-o perioadă marcată de mii de greutăți, cu întreaga lume forțată să își reinventeze regulile pe zi ce trece, din cauza pandemiei.

Andrea a făcut-o: a început o aventură (și suntem siguri de asta: cariera sa va fi una briliantă) plină de transformări, căutând să transpună ideile și experiența sa de campion pe gazon de pe partea cealaltă a baricadei.

Și, ținând cont că în fotbal ce contează sunt victoriile, a adus două trofee la Juventus în câteva luni și a câștigat pe cele mai importante terenuri, de la San Siro până pe Camp Nou. Pentru toate acestea, pentru curaj, dedicare, pasiuni, succesele obținute, îi mulțumim din suflet și îi urăm succes pentru viitorul care, cu siguranță, va fi frumos", a transmis Juventus.

Experimentul cu Andrea Pirlo, 42 de ani, aflat la prima experienţă de principal, a fost aproape să se încheie cu un dezastru. Juventus a prins cu noroc poziţia a patra a clasamentului, ultima care duce în Liga Campionilor. El a reuşit, totuşi, să-şi treacă în palmares Cupa Italiei şi Supercupa Italiei, în sezonul recent încheiat.

Potrivit presei din Italia, Andrea Pirlo urmează să fie înlocuit cu Massimiliano Allegri. Cu Allegri la conducere, Juve a cucerit cinci titluri consecutive în Italia (2014-2019) şi a jucat două finale ale Ligii Campionilor, ambele pierdute. Echipa a mai câştigat de patru ori Supercupa Italiei şi de două ori Supercupa Italiei.