Real Madrid a anunțat, joi, că Zinedine Zidane a decis să părăsească postul de antrenor al grupării de pe "Bernabeu".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Real Madrid anunţă că Zinedine Zidane a decis să pună capăt acualului său mandat de antrenor principal al clubului nostru. Acum trebuie să îi respectăm decizia şi să ne exprimăm recunoştinţa pentru profesionalismul, devotamentul şi pasiunea sa de-a lungul anilor şi pentru ceea ce înseamnă el pentru Real Madrid.

Zidane este una dintre marile legende ale clubului Real Madrid şi moştenirea sa se extinde dincolo de ceea ce a realizat ca antrenor şi ca jucător la clubul nostru. El este conştient că are un loc în inimile fanilor Real Madrid şi că va avea întotdeauna o casă la Real Madrid", se arată în comunicat.

Francezul, aflat sub contract cu Real până la 30 iunie 2022, a cărui plecare a fost anunţată de ceva timp de presa spaniolă, afirmase sâmbătă că va discuta cu Real viitorul său, în ''zilele următoare''.

Real Madrid a cedat coroana de campioană a Spaniei lui Atletico Madrid şi nu a obţinut niciun trofeu în acest sezon.

Zidane, campion mondial în 1998 şi european în 2000, a avut o primă experienţă la Real timp de două sezoane şi jumătate încununată de succes (ianuarie 2016-mai 2018), cu trei trofee ale Ligii Campionilor, revenind la cârma madrilenilor în martie 2019, după care a câştigat La Liga şi Supercupa Spaniei în 2020.

Potrivit Agerpres, Zidane îşi anunţa, pe 31 mai 2018, plecarea de la Real, la doar cinci zile după ce câştiga pentru a treia oară consecutiv Liga Campionilor.