Villarreal a câştigat pentru prima oară Europa League, miercuri seară, la Gdansk, după ce a învins echipa Manchester United în urma loviturilor de departajare, scor 11-10 (singurul care a ratat a fost portarul David De Gea).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

După 120 de minute, scorul a fost 1-1. Golul spaniolilor a fost marcat de Gerard Moreno ('29), în timp ce Cavani ('55) a egalat pentru Manchester United.

De știut:

  • La partidă au asistat 9.500 de spectatori.
  • Unai Emery, performerul unei triple istorice cu Sevilla în 2014, 2015 şi 2016, s-a aflat în ultimul act pentru a cincea oară în 8 ani, potrivit News.ro.

  • Grație acestui succes, Villarreal va evolua în grupele Champions League.

Loviturile de departajare

Gerard Moreno execută primul și înscrie (1-0). Mata execută impecabil și îl învinge pe Rulli (1-1). Raba marchează (2-1). Telles egalează (2-2). Paco Alcacer trimite lângă bară, De Gea ghicește colțul, atinge mingea, dar aceasta intră în poartă (3-2). Bruno Fernandes șutează pe jos, Rulli atinge mingea, dar nu o poate opri (3-3). Alberto Moreno nu îi dă nicio șansă lui De Gea, trimite în plasa laterală (4-3). Rashford își păstrează calmul și egalează (4-4). Parejo șutează puternic și înscrie (5-4). Cavani înscrie, Rulli a sărit în direcția opusă (5-5).

Moi Gomez înscrie cu un șut pe jumătatea porții (6-5). Fred trimite un șut foarte puternic în plasa laterală (6-6). Raul Albiol șutează elegant, la firul ierbii, De Gea nu a ghicit colțul (7-6). Daniel James egalează (7-7). Coquelin trimite mingea în vinclu (8-7). Shaw șutează moale, pe jos, Rulli atinge mingea, dar nu o oprește (8-8). Gaspar înscrie cu un șut aproape de centrul porții (9-8). Marchează și Tuanzebe (9-9). Pau Torres plasează mingea sub bară (10-9). Lindelof înscrie cu o execuție sigură (10-10). Portarul Rulli înscrie cu un șut excelent, aproape de vinclu (11-10). Rulli apără șutul lui De Gea și Villarreal se impune (11-10).

După 120 de minute, Villarreal și Manchester United se află la egalitate (1-1). Urmează loviturile de departajare.

'102 De Gea a intervenit la lovitura de cap a lui Albiol.

Vom avea prelungiri la Gdansk: Villarreal vs Manchester United 1-1 după 90 de minute.

'89 Pogba trimite peste poartă cu o lovitură de cap.

'71 Șutul lui Shaw se transformă într-o centrare pentru Cavani, dar mingea l-a lovit pe Pau Torres.

'70 Rashford ratează incredibil după o pasă a lui Bruno Fernandes, dar atacantul englez se afla oricum în ofsaid.

'55 Gol Manchester United! Rashford șutează de la marginea careului, mingea sare din McTominay la Cavani și uruguayanul înscrie. Reușita a fost validată de VAR.

'45+1 Greenwood sprintează în flanc, centrează puternic în fața porții, dar mingea ajunge în brațele lui Rulli după ce l-a lovit pe Albiol.

'29 Gol Villarreal! Gerard Moreno urmărește excelent o centrare, scapă de Lindelof și împinge mingea în poartă din cădere.

  • Au evoluat echipele:

Villarreal: Rulli – Foyth (Gaspar ’88), Albiol, Torres, Pedraza (A. Moreno ’88) - Parejo, Capoue (Raba ‘120+3), Trigueros (Moi Gomez ’78) – G. Moreno, Bacca (Coquelin ‘60), Pino (Alcacer ’77). Antrenor: Unai Emery

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka (Mata ‘120+3), Lindelof, Bailly (Tuanzebe ‘116), Shaw – Pogba (James ‘116), McTominay (Telles ‘120+3) – Greenwood (Fred ‘100), Bruno Fernandes, Rashford - Cavani. Antrenor: Ole Gunnar Solskajer

Partida a fost arbitrată de francezul Clement Turpin, ajutat de asistenţii Nicolas Danos şi Cyril Gringore. Arbitru de rezervă a fost Slavko Vinčić (Slovenia), iar în camera VAR s-au aflat François Letexier, Jérôme Brisard, Benjamin Pages (toţi Franţa) şi Paulus van Boekel (Olanda).