UEFA a anunțat deschiderea unor proceduri disciplinare împotriva lui Real Madrid, Barcelona și Juventus Torino, singurele cluburi rămase în Super Liga Europeană.

Super Liga de fotbalFoto: Captura YouTube

„Ca urmare a unei anchete desfăşurată de inspectorii de etică şi disciplină a UEFA, s-a deschis o procedură disciplinară împotriva cluburilor Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus, pentru o potenţială încălcare a cadrului juridic UEFA", a anunţat forul european, fără alte precizări.

UEFA a anunţat, la 12 mai, că au fost numiți mai mulți inspectori de etică şi disciplină pentru a ancheta Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino în legătură cu proiectul Superligii europene.

„În conformitate cu articolul 31(4) al Regulamentului Disciplinar UEFA, au fost numiţi astăzi inspectori UEFA de etică şi disciplină pentru a face o anchetă disciplinară cu privire la o potenţială încălcare a cadrului legal UEFA de către Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus în legătură cu aşa numitul proiect ”, se arăta pe site-ul forului continental.

Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în urmă cu aproximativ o lună de 12 cluburi europene şi care a eşuat rapid, potrivit News.ro.