​Antrenorul Gennaro Gattuso, recent demis de la Napoli, a fost numit, marţi, la conducerea tehnică a echipei Fiorentina, în locul lui Giuseppe Iachini.

Gennaro GattusoFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Fostul internaţional italian, în vârstă de 43 de ani, a semnat un contract valabil un sezon.

Trecut şi prin Elveţia, la Sion, unde a fost antrenor-jucător, şi prin Grecia (OFI Creta), Gennaro Gattuso este la a cincea echipă pe care o antrenează în Italia, după Palermo, Pisa, Milan şi Napoli.

Gattuso a fost dat afară de la Napoli după ce echipa a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu Hellas Verona, în ultima etapă, rezultat sinonim cu ratarea calificării în ediţia viitoare a Ligii Campionilor.

"Dragă Rino, sunt fericit că am petrecut aproape două sezoane cu tine. Mulţumindu-ţi pentru munca ta, îţi doresc succes oriunde voi merge. O îmbrăţişare şi soţiei şi copiilor tăi", a scris patronul echipei Napoli, Aurelio De Laurentiis, pe reţelele de socializare.

Napoli a început meciul cu Verona pe locul patru, de LC, ştiind că are nevoie de o victorie pentru a-şi asigura calificarea în "liga banilor". Remiza, însă, nu a fost suficientă şi echipa din sud va merge în Europa League, de pe locul 5.

Fiorentina a terminat sezonul trecut pe locul 13, potrivit News.ro.