Hansi Flick, antrenorul echipei Bayern Munchen în sezonul recent încheiat, a semnat un contract pe trei ani pentru a conduce reprezentativa Germaniei după EURO 2020, când îl va înlocui pe actualul selecţioner, Joachim Loew, a anunţat marţi Federaţia germană de fotbal (DFB), citată de agenţia DPA.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Hansi Flick va fi noul selecţioner al echipei naţionale. Antrenorul în vârstă de 56 ani a semnat astăzi un contract la sediul Federaţiei germane de fotbal (DFB) din Frankfurt, până în 2024, ceea de include de asemenea perioada Campionatului European de pe teren propriu", a indicat DFB într-un comunicat.

Flick îi va succede la cârma reprezentativei Germaniei lui Joachim Low, căruia i-a fost secund din 2006 şi până în 2014, an în care Mannschaft a cucerit Cupa Mondială, la turneul găzduit de Brazilia.

"Semnarea contractului a fost surprinzător de rapidă, chiar şi pentru mine. Sunt fericit însă că voi deveni antrenorul echipei naţionale începând din toamnă", a declarat viitorul selecţioner.

După ce activat o perioadă ca director sportiv în cadrul Federaţiei germane, Flick a devenit secundul lui Niko Kovac la Bayern Munchen, în vara anului 2019, fiind promovat apoi ca antrenor principal, câteva luni mai târziu.

Sub conducerea sa, Bayern Munchen a cucerit şapte trofee, cel mai important dintre acesta fiind Liga Campionilor, în 2020.

Hansi Flick a decis să se despartă, însă, de clubul bavarez din cauza neînţelegerilor cu directorul sportiv Hasan Salihamidzic, solicitând rezilierea contractului său cu Bayern la finalul acestui sezon.

Flick va conduce naţionala Germaniei în meciul de pe teren propriu cu România, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, după ce Mannschaft, cu Joachim Low la cârmă, s-a impus la Bucureşti, în martie, cu 1-0.

Primul său meci ca selecţioner va fi împotriva echipei din Liechtenstein, pe 2 septembrie, în deplasare, urmat de partida de pe teren propriu cu Armenia, pe 5 septembrie, iar apoi de deplasarea în Islanda, trei zile mai târziu, relatează Agerpres.