Fostul atacant legendar, Eric Cantona, consideră că fanii ar trebui să aibă mai multă putere, fiindu-le oferit dreptul de vot și posibilitatea deținerii unui număr de acțiuni la clubul favorit.

Eric CantonaFoto: Captura Youtube.com

„Fanii trebuie respectaţi. Poate că acum trebuie să aibă drept de vot ... Fotbalul trebuie să fie ceva democratic. Cred că 50% din acţiuni ar trebui deţinute de asociaţiile de suporteri, fanii trebuie să aibă mai multă putere”, a spus Cantona.

Luna trecută, Cantona s-a numărat printre vocile critice la adresa înfiinţării Super Ligii europene de fotbal, subliniind încă de atunci că părerea fanilor a fost ignorată, potrivit Reuters citat de Agerpres.

„Suporterii sunt cel mai important lucru şi ei trebuie respectaţi. Aceste cluburi mari şi-au întrebat fanii ce gândesc despre această idee? Nu, şi asta este o ruşine'', spunea francezul în aprilie, la scurt timp după anunţarea înfiinţării Super Ligii europene, proiect în final abandonat. Atunci, un grup de fani ai lui United (MUST) a protestat vehement împotriva proiectului afirmând că acesta este <> şi <>”, a mai spus fostul atacant al lui Manchester United.

”Diavolii” au încheiat pe locul 2 în Premier League în acest sezon, după o stagiune în care fanii au protestat în nenumărate rânduri față de conducerea deținută de familia Glazer. ​