Antrenorul Mugur Tomescu a declarat că elevul său, Robert Glinţă, este foarte cerebral. iar acest lucru la ajutat şi la câştigarea medaliei de aur la 100 metri spate la Campionatele Europene de Nataţie, informează News.ro.

Robert Glinta, campion european la 100 de metri spateFoto: Captura video - Teledeporte

"Calităţile lui Robert: Talentul cu care s-a născut şi munca. Şi peste toate acestea, e partea intelectuală care îl ajută mult. Robert este foarte cerebral. El a gândit proba foarte bine şi a remediat ceea ce a fost de remediat după semifinală. A plecat mai relaxat. Eu am fost foarte liniştit. Ne-am fixat un obiectiv, dar am fost sigur că va câştiga. Sper să fie exact ca până acum, să nu se abată de la drum. Să fie focusat", a declarat Tomescu pentru Federaţia Română de Nataţie.

Sportivul Robert Glinţă a reuşit o performanţă extraordinară, joi, cânda câştigat titlul european în proba de 100 de metri spate, la CE de la Budapesta.

Este prima medalie cucerită de România la un Campionat European de nataţie pentru seniori, în probele masculine, şi cea dintâi după o pauză de 17 ani – ultima realizare de acest gen fiind reuşită de Camelia Potec în 2004, la Madrid, în proba de 200 m liber.

Totodată, este prima medalie de aur pentru Robert Glinţă la o ediţie a Campionatelor Europene de seniori. În urmă cu două zile, sportivul în vârstă de 24 de ani a cucerit argint la 50 m spate, tot la Budapesta. Robert a încheiat finala cu 52,88, record naţional şi record personal.

Citește și: Ce a declarat Robert Glință după ce a devenit campion european în proba de 100 de metri spate