CSU Craiova a câştigat Cupa României, după ce a învins, sâmbătă, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, cu scorul de 3-2 după prelungiri (1-1 după 90 de minute), echipa Astra Giurgiu.

Foto:

Au marcat: Găman '17 (p), Boe-Kane '90+3 / A. Ivan '14, Nistor '99, Screciu '113.

De știut:

  • Anterior, CSU Craiova a cucerit trofeul în 2018. Astra Giurgiu rămâne cu un singur titlu (2014).
  • Partida a avut loc cu spectatori, în tribune fiind peste 1.500 de fani, între care şi vicepremierul Dan Barna, care a declarat că ţine cu CSU Craiova la acest meci.

Au evoluat echipele:

Astra Giurgiu: M. Popa - Hugo Sousa (Riza '68), Jovanovici, Găman, Lamanje - Boe-Kane, Canadija, Crepulja (Adeshina '118) - Stahl (Balaure '67), Krpici, V. Gheorghe (D. Gheorghe '118). Antrenor Ionuţ Badea;

CSU Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, M. Constantin (Acka '74), Bălaşa, Bancu - Mateiu (Tudorie '74), Cicâldău, D. Nistor - Cîmpanu (Camara '66, Fedele '109), A. Ivan, Baiaram (Screciu '74). Antrenor Marinos Ouzounidis.

Meciul a fost arbitrat de Horaţiu Feşnic, ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Alexandru Cerei şi de rezerva Florin Marcu. Observatori au fost Constantin Ştefan şi Octavian Goga.

Cele mai importante momente ale finalei:

'120+2 Balaure trage de la mare distanță, Pigliacelli respinge greșit în față, dar are noroc pentru că Jovanovic, adversarul la care a ajuns mingea, se afla în ofsaid.

'113 Gol CSU Craiova! Dan Nistor centrează din lovitură liberă, Popa iese greșit și Screciu înscrie cu o lovitură de cap.

'100 Gol CSU Craiova! Dan Nistor egalează cu un șut puternic de la distanță. Mingea a intrat în poartă după ce a lovit bara laterală.

'93 Gol Astra Giurgiu! Valentin Gheorghe primește o pasă lungă de la Crepulja, ține mingea, șutează periculos, Pigliacelli respinge, dar Boe-Kane urmărește și înscrie cu capul.

Finalul celor 90 de minute: Astra vs CSU Craiova 1-1. Vom avea prelungiri.

'89 Bălașa urmărește bine o centrare, dar lovitura sa de cap se duce peste poartă.

'88 Canadija șutează periculos, dar Pigliacelli are o intervenție bună.

'87 Cicâldău trage pe lângă poartă din lovitură liberă.

'79 Ivan trage în plasa laterală din interiorul careului.

'23 Popa are un reflex foarte bun și respinge în corner șutul deviat al lui Cîmpanu.

'17 Gol Astra Giurgiu! Găman își asumă responsabilitatea și egalează din penalti. Pigliacelli a sărit în direcția greșită.

'16 Stahl driblează mai mulți adversari și este faultat de Marius Constantin (duelul a părut să aibă loc în afara careului). Arbitrul Horațiu Feșnic a dictat penalti pentru Astra.

'15 Gol CSU Craiova! Andrei Ivan a scapăt singur cu portarul (Găman a greșit la pasa lui Nistor) și a deschis scorul.