Promovată după șase ani în Liga 1, FC Rapid nu va putea disputa primele meciuri pe teren propriu în primul eșalon pe noua arenă din Giulești.

Stadionul din MioveniFoto: Mioveni blogspot

Surse din cadrul grupării giuleştene au declarat, pentru Agerpres, că stadionul Mioveni este deja trecut în dosarul de licenţiere pentru Liga 1 depus la Federaţia Română de Fotbal. Acesta este singurul stadion menţionat ca teren propriu din dosar, deşi fiecare club are dreptul şi la o arenă de rezervă.

Stadionul din Mioveni are o capacitate de 10.000 de locuri şi este terenul propriu al echipei CS Mioveni din Liga a II-a.

FC Rapid va disputa ultimul său meci din play-off-ul ediţiei 2020-2021 a Ligii a II-a, duminică, de la ora 13:30, în deplasare, chiar pe această arenă împotriva formaţiei CS Mioveni.

Deşi este aproape finalizat, noul Giulești nu va putea deveni operaţional până la 17 iulie, când este programată prima etapă.

În ediţia 2020-2021 a Ligii 2, FC Rapid a disputat meciurile de pe teren propriu pe trei stadioane, Regie, Buftea şi Mogoşoaia.

Lucrările la Stadionul Giuleşti au început la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene. Finalizarea lucrărilor de construcţie a fost amânată în mai multe rânduri, ultima estimare fiind luna mai 2021.

Noul stadion Giuleşti are o capacitate de 14.000 de spectatori şi a costat 165 milioane de lei (aproximativ 34 de milioane de euro).