Ediția din 2021 a Copa America nu va mai fi găzduită de Columbia, după ce Confederația Sud-americană de Fotbal (CONMEBOL) a decis să mute jocurile în altă țară din cauza protestelor.

Copa America 2020Foto: copaamerica.com

Turneul din 2021, amânat un an din cauza pandemiei, urma să fie găzduit pentru prima dată în 105 ani de Columbia și Argentina.

CONMEBOL a anunțat că în zilele următoare va informa cu privire la locul unde vor fi mutate meciurile. Forul a respins apelul Columbiei de a amâna turneul până la sfârșitul anului.

La începutul acestei săptămâni, Argentina s-a oferit să găzduiască întregul turneu.

Protestele din Columbia au izbucnit în luna aprilie din cauza unui plan financiar la care s-a renunțat ulterior, dar care a generat o criză alimentară și a carburantului.

Manifestațiile s-au desfășurat și în apropierea stadioanelor, fapt ce a creat disconfort jucătorilor și organizatorilor. În urma protestelor, cel puțin 15 oameni au murit.

Nu este pentru prima oară când astfel de competiții sunt mutate din Columbia. Turneul final al Cupei Mondiale din 1986 a fost mutat în Mexic, iar în 2001, Copa America, găzduită de Columbia, a fost foarte aproape de a fi anulată de CONMEBOL, potrivit Reuters.