Mircea Lucescu a fost de neoprit în acest sezon al campionatului ucrainean cu Dinamo Kiev, reușind cucerirea eventului. Cu toate acestea, antrenorul român susține că drumul până la a ajunge antrenor din nou a fost unul anevoios.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

În actualul sezon, echipa lui Mircea Lucescu a reușit să cucerească eventul în Ucraina. Pe 25 aprilie, Dinamo a devenit campioana Ucrainei, iar pe 13 mai a cucerit Cupa Ucrainei.

În ciuda rezultatelor extraordinare, Lucescu Sr. a luat cu greu decizia de a mai antrena: „Am stat un an de zile, m-am plimbat pe aici. Mi-a fost foarte greu. Nu știam dacă o să mă mai apuc de treabă, dar simțeam nevoia. Când a venit propunerea de la Kiev, m-am gândit că sunt solicitat doar pentru a fi un sfătuitor”.

„Am avut o propunere de la președinte, care atunci era la Federație, și în 2012 să iau echipa națională pentru Euro, a trebuit să refuz. Rinat Ahmetov mi-a spus atunci că trebuie să avem un obiectiv, nu pot spune că el a influențat, dar am simțit că trebuie să rămân, că aveam o echipă tânără, tocmai transferasem niște brazilieni care aveau nevoie de prezența mea acolo”, a adăugat antrenorul la Digisport.

Cât despre performanțele obținute, Mircea Lucescu susține că nu-și închipuia că va ajunge să ia eventul.

„A fost o confruntare cu mine însumi, să văd dacă experiența pe care am acumulat-o mă poate ajuta să revigorez o echipă, să dau unor jucători un stimul care să le permită să se lupte pentru titlu”, a povestit Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu are în palmares 13 Cupe 9 campionate ale Ucrainei. Antrenorul român este al doilea cel mai titrat tehnician din istoria fotbalului mondial, după Sir Alex Ferguson.​

Te-ar putea interesa și: