Poliţia bosniacă l-a arestat, miercuri, pe fostul antrenor al echipei Dinamo Zagreb, Zoran Mamic, căutat în Croaţia, unde a fost condamnat la închisoare într-un caz de deturnare a mai multor milioane de euro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Zoran Mamic «a fost arestat la Medjugorje (sud) şi a fost dus la tribunalul de stat al Bosniei-Herţegovina», a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei federale bosniace, Luka Miladinovic.

Mamic afirmă că are dublă naţionalitate, croată şi bosniacă. Tribunalul a anunţat că Mamic, în vârstă de 49 de ani, va fi interogat şi urmează să determine dacă sunt întrunite condiţiile pentru o extrădare în Croaţia.

La 11 mai, un tribunal croat a decis emiterea unui mandat internaţional de arestare pe numele fostului antrenor al echipei Dinamo Zagreb.

Mamic a fost condamnat, alături de mai multe persoane, la patru ani şi opt luni de închisoare pentru deturnarea a 15 milioane de euro la transferurile jucătorilor de la Dinamo Zagreb, între care şi cel al lui Luka Modric la Tottenham în 2008.

Tehnicianul a demisionat în martie de la Dinamo Zagreb, după ce Curtea Supremă a confirmat verdictul în cazul său. Fratele antrenorului, Zdravko Mamic, fost conducător al clubului din Zagreb, a fost şi el condamnat, la şase ani şi jumătate de închisoare.

Zoran Mamic trebuia să se prezinte la închisoare luni, 10 mai, înainte de miezul nopţii, însă nu a făcut acest lucru, astfel un tribunal din Zagreb a cerut poliţiei emiterea unui mandat internaţional de arestare, informează News.ro.​