Echipa argentiniană River Plate este decimată de pandemia de Covid-19, având 25 de jucători infectați. Ca urmare, clubul nu mai are niciun portar disponibil pentru meciul contra lui Independiente Santa Fe, din etapa a V-a a fazei grupelor Copei Libertadores.

River PlateFoto: Flickr

Cu doar 10 fotbaliști apți de joc pentru meciul contra lui Sante Fe, River Plate a făcut o cerere către CONMEBOL (Confederaţia sud-americană de fotbal) pentru a putea încorpora un portar în lot. Doleanța a fost refuzată, deoarece, conform regulamentului, sunt necesari cel puţin şapte jucători pentru ca meciul să se dispute.

River Plate are și doi accidentați pe lângă cei 25 de infectați cu Covid-19.

Neavând alte soluții, Marcelo Gallardo a încercat să-l pună pe mijlocaşul Enzo Perez în poartă, la antrenament. Fotbalistul este accidentat, având o entorsă, dar va trebui să fie portar în meciul împotriva echipei columbiene, pentru a putea juca 11 contra 11.

River Plate ocupă locul 2 în Grupa D cu 6 puncte, la egalitate cu Atlético Junior din Columbia (5 jocuri), şi nu îşi poate permite să piardă această partidă.

Lider este echipa braziliană Fluminense (5 jocuri), cu 8 puncte, iar Santa Fe este pe 4, cu două puncte. Doar primele două clasate trec în faza eliminatorie.

Meciul River Plate - Independiente Santa Fe este programat miercuri, conform News.ro.