Mijlocașul român Tudor Băluță va părăsi formația antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, după ce împrumutul de la Brighton va expira, iar clubul a anunțat că nu-l va prelungi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Împrumutul lui Tudor Băluţă nu va fi prelungit. Mijlocaşul român Tudor Băluţă a părăsit Dinamo Kiev după expirarea contractului de împrumut”, a anunțat clubul care a reușit eventul în Ucraina.

„Îi mulţumim lui Tudor Băluţă pentru profesionalism şi îi dorim succes în viitoarea lui carieră", a precizat clubul la care antrenor principal este Mircea Lucescu.

Tudor s-a alăturat echipei Dinamo Kiev la 6 octombrie 2020, împrumutat fiind până la sfârşitul sezonului de la gruparea engleză Brighton. În acest timp, Băluţă a jucat un meci de campionat şi două partide în Liga Campionilor.

În vârstă de 22 de ani, mijlocașul român a fost transferat la Brighton, la 31 ianuarie 2019, de la FC Viitorul. El a rămas la echipa patronată de Gheorghe Hagi până în vara anului 2019, sub formă de împrumut.

În ianuarie 2019, Băluţă a fost împrumutat de Brighton la ADO Den Haag (prima divizie olandeză) până la finalul sezonului 2019/2020, potrivit News.ro.

Băluță are şapte selecţii la naţionala României.

În actualul sezon, echipa lui Mircea Lucescu a reușit să cucerească eventul în Ucraina. Pe 25 aprilie, Dinamo a devenit campioana Ucrainei, iar pe 13 mai a cucerit Cupa Ucrainei.