Legendarul antrenor român, managerul lui Dinamo Kiev, le acuză pe Rangers și alte trei cluburi care refuză să-și lase jucătorii să participe la prima Olimpiadă din ultimii 57 de ani pentru țara lor, scrie The Scottish Sun.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lui Ianis Hagi nu i se va permite să joace pentru țara lui la turneul olimpic, deoarece competiția se va suprapune cu rundele de calificări în Liga Campionilor ale lui Rangers, iar cluburile nu au nicio obligație impusă de FIFA pentru a elibera jucători.

Și Cagliari, Slavia Praga și Inter Milano i-au informat pe români că nu vor conta pe Răzvan Marin, Nicolae Stanciu și Ionuț Radu.

Iar Lucescu, în vârstă de 75 de ani și fost antrenor la Inter Milano, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit Sankt-Petersburg și al naționalelor României și Turciei, spune că ar trebui să le fie rușine cluburilor care nu le permit jucătorilor să se ducă.

„Este complet inacceptabil din partea cluburilor să refuze participarea jucătorilor la Jocurile Olimpice”, a spus el. „Chiar nu înțeleg că participarea le mărește valoarea? Este dezgustător. Am 11 jucători la Dinamo Kiev care sunt în naționala Ucrainei. Este ceva extraordinar și sunt mândru pentru ei că joacă pentru țara lor.”

România, care va merge la primul turneu de la Jocurile Olimpice după 1964, încă speră să le convingă pe Rangers și celelalte cluburi să elibereze jucătorii. Dar pare foarte improbabil pentru gruparea lui Steven Gerrard să permită aceasta, echipa fiind deja decompletată prin suspendările lui Glen Kamara și Kemar Roofe.