Fost jucător la CFR, Roberto de Zerbi a anunțat duminică că va părăsi la finalul sezonului banca tehnică a formaţiei Sassuolo. Acesta s-ar fi înțeles cu un colos al Ucrainei.

Roberto De ZerbiFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

De Zerbi, care este la Sassuolo din 2018, nu va mai fi antrenorul micii grupări din Regiunea Emilia-Romagna în sezonul următor. La Sassuolo evoluează şi fundaşul Vlad Chiricheş.

„Înainte de meciul împotriva echipei Genoa (n.r. - din 9 mai), am anunţat conducerea despre decizia mea de a pleca, pentru că eu cred că am atins maximul. Este o alegere grea, dar nu cred că pot aduce mai mult acestei echipe. Poate un alt antrenor se va descurca mai bine. După trei ani, eu cred că suntem în vârf, din toate punctele de vedere", a declarat De Zerbi pentru Sky Sport, după victoria împotriva Parmei (3-1).

De Zerbi, 41 de ani, care a mai antrenat Foggia, Palermo şi Benevento, şi-a făcut deja un nume ca tehnician şi este dorit în Ucraina, unde ar putea deveni rival al lui Mircea Lucescu.

Sky Sport a anunțat, săptămâna trecută, că De Zerbi s-ar fi înţeles cu Şahtior pentru un contract valabil până în iunie 2023.

Fostul mijlocaş ofensiv, campion al României în 2010, ar fi respins de curând o ofertă de la Fiorentina.