Mai multe legende din fotbalul englez, printre care Gary Neville, Jamie Carragher și Gary Lineker, au trimis o scrisoare guvernului britanic prin care cer inființarea unui organism fotbalistic autonom pentru prevenirea unui nou proiect de tipul Super Ligii.

Super Liga de fotbalFoto: Captura YouTube

Guvernul britanic a fost pus sub presiune de mai multe nume mari ale fotbalului englez pentru a stabili un regulator independent al fotbalului.

Într-o scrisoare deschisă semnată de Gary Neville, Rio Ferdinand, Gary Lineker și Jamie Carragher, printre alții, aceștia cer guvernanților să lanseze un organism independent pentru a reglementa competițiile fotbalistice din Marea Britanie.

Miscarea vine la câteva săptămâni după planul eșuat al marilor echipe engleze de a se alătura unei Superligi Europene.

Documentul solicită guvernului să scoată în afara legii orice încercări ale cluburilor de a abandona piramida tradițională a fotbalului și oferă fanilor posibilitatea de a semna o petiție care susține apelurile pentru a introduce un nou organism de reglementare.

Dacă ar fi înființat, organismul de reglementare ar avea datoria să reprezinte interesele fanilor, să protejeze împotriva practicilor rele și să se se pronunțe cu privire la chestiuni care implică Federația Engleză de Fotbal, Premier League și Championship, cu accent pe interzicerea cluburilor de a acționa exclusiv în propriul lor interes personal.

Alte atribuții includ distribuția egală a câștigurilor, teste adecvate pentru potențialii proprietari de cluburi și egalitatea, diversitatea și incluziunea, conform Daily Mail.