A reușit o triplă fantastică alături de Dinamo Kiev (titlul, Cupa și Supercupa) fiind omul momentului în fotbalul din Ucraina. Mircea Lucescu este lăudat de unul dintre elevii săi, Tomasz Kedziora, acesta precizând care este marele secret al antrenorului său.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Internaționalul polonez este de părere că Lucescu impresionează prin entuziasmul său, unul pe care reușește să-l transmită și celor cu care lucrează.

"Mister ne-a dăruit o viață nouă. Fără mari transferuri, fără să cumpere pe nimeni, a construit o echipă cu aceiași jucători. Din prima zi, ne-a inoculat entuziasmul său. Dincolo de orice, asta te surprinde cel mai mult. Să nu uităm că are 75 de ani" - Tomasz Kedziora.

Tinerețea veșnică

"Mărturisesc că nu știu ce face Lucescu după antrenamente, care e secretul tinereții sale eterne. Mi-ar plăcea să fiu la fel de energic, plin de viață și să inspir oamenii din jur la fel de mult când voi ajunge la vârsta lui. Pot spune cu siguranță: pentru mine, el este cel mai bun antrenor" - Tomasz Kedziora.

  • Lucescu are o abilitate extraordinară de a aduce oamenii împreună. Nu mă pot imagina spunându-i altfel decât Mister. Carismatic, magnetic. Am mare respect pentru el.
  • Nimic nu e întâmplător la Lucescu. Nu există nici măcar un exercițiu la antrenament fără un sens profund. Știe totul, analizează totul. Îi simți încrederea că ne îndreptăm în direcția bună.
  • La antrenament, el e figura centrală. Supervizează tot ce se întâmplă în timpul pregătirii. Dacă nu e mulțumit de cum faci un exercițiu, îți zice: «Îți arăt eu». Ia mingea și îți dă exemplul perfect", a conchis Tomasz Kedziora, fundaș dreapta Dinamo Kiev, citat de gsp.ro.

În acest moment, Dinamo Kiev are în vitrină cele trei trofee importante ale fotbalului din Ucraina: titlul, Cupa și Supercupa.