​Meciul dintre echipa braziliană Atletico Mineiro şi formaţia columbiană America de Cali (3-1), disputat joi în cadrul competiţiei de fotbal Copa Libertadores, a fost întrerupt de cinci ori de gazele lacrimogene lansate de forţele de ordine pentru a dispersa o manifestaţie antiguvernamentală din apropierea stadionului din Barranquilla (nordul Columbiei), informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gazele au perturbat atât încălzirea jucătorilor, cât şi lovitura de începere, care a fost întârziată câteva minute. În prelungirile primei reprize, jucătorii s-au retras la vestiare.

"Ştiam ce se întâmplă în ţara noastră, dar astăzi am trăit-o pe teren", a declarat căpitanul echipei America, Adrian Ramos, într-o conferinţă de presă după meci.

Mişcarea de protest împotriva guvernului preşedintelui Ivan Duque durează de mai multe săptămâni şi cel puţin 42 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Miercuri, jucătorii şi membrii corpurilor tehnice ale echipei Junior (Columbia) şi River Plate (Argentina) au fost afectaţi de gazele lacrimogene folosite de poliţie pentru a dispersa protestatarii strânşi în jurul stadionului înaintea meciului din Cupa Libertadores, în acelaşi oraş columbian Barranquilla, transmite Agerpres.