Doi oficiali de la echipa de fotbal UTA Arad și un arbitru au fost trimiși în judecată de DNA, fiind acuzați că în 2017 ar fi încercat să dea mită jucătorilor unor alte echipe de fotbal pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau cu o echipă rivală. Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad să promoveze în Liga 1, spun procurorii.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat miercuri că a trimis în judecată două persoane fizice, reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, pentru mai multe infracțiuni de dare de mită.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre Claudiu Drăgan și Decebal Grădinaru de la UTA Arad.

De asemenea, a fost trimisă în judecată o altă persoană, pentru două infracțiuni de complicitate la dare de mită. Aceleași surse spun că este vorba despre Ionuț Gabriel Vlădulescu.

Conform procurorilor DNA, în mai 2017, cei doi reprezentanți ai clubului de fotbal din Arad, prin intermediul celui de-al treilea inculpat, le-ar fi promis 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală din Sfântu Gheorghe. Sursele judiciare private au precizat că este vorba despre Foresta Suceava, care avea un meci cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

În perioada menționată, cei doi, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală. Este vorba despre echipa Dacia Unirea Brăila, care avea un meci cu Sepsi.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad să promoveze în Liga 1, spun procurorii DNA.

În același context și pentru același motiv, cei doi i-ar fi dat unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice care a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană acuzată de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe), mai spune DNA.