Deși l-a învins pe Taylor Fritz (31 WTA) în turul al doilea al turneului de la Roma, marele adversar al lui Novak Djokovic au fost proprii nervi.

Novak Djokovic cerandu-si scuzeFoto: Tennis.tv

Novak Djokovic (1 WTA) a trecut de americanul Taylor Fritz în două seturi, 6-3, 7-6(5), în turul al doilea al turneului de la Roma.

Lupta cea mare s-a dat între Djokovic și nervii săi, după ce sârbul s-a contrat cu arbitrul.

La 5-4 în setul doi, Djokovic a servit pentru a închide meciul. Ploaia nu contenea să se oprească pe arena centrală de la Foro Italico, iar Fritz a câștigat pe serviciul lui Djokovic, sârbul cedând nervos în acel moment.

Urlând spre arbitru, Djokovic a întrebat: ”Cât mai vrei să jucăm? Te-am întrebat de 3 ori, nu verifici nimic!

Arbitrul i-a răspuns că nu a cerut niciodată ca el să verifice suprafața, dar până la urmă a făcut-o, iar partida s-a întrerupt din cauza ploii.

După ce meciul a fost reluat, Novak Djokovic a reușit să câștige al doilea set, deși Taylor Fritz a dus actul la tie-break.

Ulterior, Djokovic și-a cerut scuze arbitrului și a pus răbufnirea pe seama condițiilor grele și a presiunii.

Marele obiectiv al lui Djokovic pentru sezonul în curs este câștigarea Roland Garros-ului, unde Nadal este ”rege”, iar asta pune și mai multă presiune pe sârb.

În plus, sezonul lui Djokovic pe zgură nu a început deloc strălucit, el părăsind turneul de la Monte Carlo în turul al treilea și fiind învins de Aslan Karatsev în semifinala de la Open-ul Serbiei.

Djokovic va juca în optimi cu Cameron Norrie (49 ATP) sau Alejandro Fokina (48 ATP).