​Consiliul spaniol de Miniştri a validat naturalizarea fundaşului francez al echipei Manchester City, Aymeric Laporte, au declarat pentru AFP surse din cadrul federaţiei spaniole de fotbal (RFEF).

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorul născut în Franţa, la Agen, poate evolua pentru naţionala spaniolă la Euro-2020 (11 iunie -11 iulie).

Deşi francez prin naştere, Aymeric Laporte avea un străbunic basc şi astfel a ajuns, în 2012, la Athletic Bilbao, unde, la un moment dat, era singurul străin din lot. Anterior, el a fost "înregimentat" ca junior la un club din regiunea franceză a Ţării Bascilor, Bayonne, şi apoi la Basconia, înainte de a ajunge la Athletic.

La 30 ianuarie 2018, jucătorul de orgine bască a fost transferat de Manchester City de la Bilbao, în schimbul sumei record atunci pentru "cetăţeni", de 65 de milioane de euro.

Laporte a fost al doilea cel mai scump fundaş din istorie, după ce Liverpool a plătit, în aceeaşi lună a anului 2018, clubului Southampton 84 de milioane de euro pentru olandezul Virgil Van Dijk.

Jucătorul de 26 de ani, care a evoluat de 19 ori pentru naţionala de tineret a Franţei, a fost convocat de trei ori la prima reprezentativă a "cocoşului galic", dar nu a jucat niciun minut, astfel că acum este eligibil de a evolua în naţionala spaniolă, informează News.ro.