Inter a pus capăt secetei și a câștigat titlul în Italia după o pauză de 11 ani. Triumful din Serie A va veni la pachet și cu o surpriză neplăcută din partea conducerii grupării din Milano.

Bucuria jucatorilor de la Inter MilanoFoto: RemotePhotoPress / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astfel, Steven Zhang (preşedintele clubului) le-a cerut luni jucătorilor săi să renunţe la salariul lor pe două luni, din cauza crizei economice, anunţă cotidianul Gazzetta dello Sport.

Inter, care a cucerit recent titlul de campioană în Serie A, a înregistrat pierderi de peste 100 milioane de euro în sezonul trecut, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Zhang doreşte ca fiecare dintre fotbaliştii lui Inter şi membrii staff-ului tehnic să renunţe la salariul pe două luni, care nu a fost încă plătit, ceea ce ar reprezenta o sumă de aproximativ 25 milioane euro brut.

Clubul milanez trebuie să obţină rapid o reducere a masei salariale de circa 15%, achitând totodată sumele datorate până la 31 mai, pentru a respecta cerinţele federaţiei, precizează publicaţia sportivă italiană.

În cazul unui refuz al jucătorilor, preşedintele lui Inter va trece la planul B, care se bazează pe o modificare a contractelor individuale, în vederea unei micşorări a notei de plată până la finele lunii iunie, permiţându-le totodată jucătorilor să încaseze sumele datorate, adaugă Gazzetta dello Sport, conform Agerpres.