Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți, pe Facebook, că a avut o discuție cu unul dintre specialiștii trimiși de UEFA pentru a inspecta gazonul de pe Arena Națională, iar rezultatele sunt îmbucurătoare.

Montarea noului gazon de pe Arena NationalaFoto: Captura YouTube

Avem ”verde” şi de la UEFA pentru gazon. Azi dimineaţă am dorit să aflu personal şi de la unul dintre cei mai buni specialişti ai UEFA în materie de gazon de fotbal dacă suntem bine pregătiţi la acest capitol pentru meciurile Campionatului European din luna iunie. Aşadar, suntem în grafic”,a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

„Am avut o discuţie şi cu echipa din România, care a obţinut acest rezultat de etapă. Şi le-am cerut să menţină acest ritm bun de îngrijire a noului model de gazon hibrid, care este noul trend pe majoritatea marilor stadioane de fotbal din Europa”, a adăugat Dan.

„Îi mulţumesc lui Greg Whately - expertul STRI trimis de UEFA pentru calitatea gazonului, pentru analiza sa valoroasă şi îl aşteptăm la meciuri", a punctat edilul.

Euro 2020 va avea loc între 11 iunie și 11 iulie 2021. Inițial, turneul ar fi trebuit să aibă loc în vara anului trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19.

Meciurile din România de la Euro 2020:

13 iunie, ora 19:00

Austia - Macedonia de Nord

17 iunie, ora 16:00

Ucraina - Macedonia de Nord

21 iunie, ora 19:00

Ucraina - Austria

28 iunie, ora 22:00, optimi

Câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C.